nieuws

Corruptie bloeit in Noorse bouw

bouwbreed Premium

oslo – Smeergelden in de Noorse bouwsector zijn eerder regel dan uitzondering. Die opvatting heeft ruim 40 procent van de werknemers in deze bedrijfstak, te oordelen naar de uitslag van een enquête die is uitgevoerd in opdracht van de verzekeringsmaatschappij Gjensidige Nor Forsikring. De bouw scoort in het onderzoek samen met de horeca het hoogst. […]

oslo – Smeergelden in de Noorse bouwsector zijn eerder regel dan uitzondering. Die opvatting heeft ruim 40 procent van de werknemers in deze bedrijfstak, te oordelen naar de uitslag van een enquête die is uitgevoerd in opdracht van de verzekeringsmaatschappij Gjensidige Nor Forsikring.

De bouw scoort in het onderzoek samen met de horeca het hoogst. In de rest van het Noorse bedrijfsleven is de moraal echter eveneens fors aangetast. Eén op de vier bedrijfsleiders beschouwt de eigen branche als corrupt. Tien procent bevestigt wel eens een smeergeldaanbod te hebben gehad. Volgens Gjensidige Nor krijgen vooral de personen met intern een zeer goede reputatie in de bedrijven te maken met omkooppogingen.

Reageer op dit artikel