nieuws

Bouwbladen van Ten Hagen & Stam in handen Sdu

bouwbreed Premium

den haag – De bouwpublicaties van uitgeverij Ten Hagen & Stam worden overgenomen door Sdu. De staatsuitgeverij toonde twee jaar geleden ook al belangstelling maar toen ketste de aankoop uiteindelijk af.

De overname van de bouwpublicaties maakt deel uit van een transactie waarbij Sdu 80 procent van Ten Hagen & Stam in handen krijgt. Een nieuwe eigenaar krijgen onder andere grote titels als Cobouw, Vastgoedmarkt en de Automatisering Gids in zijn portfolio.

“De uitgeefgroep Bouw is voor ons een belangrijke verbreding”, aldus bestuursvoorzitter B. Jongsma van Sdu. “Ik ben dan ook heel tevreden met de uitkomsten van de besprekingen met Wolters Kluwer.”

Sdu bereikte met Wolters Kluwer, de moedermaatschappij van Ten Hagen & Stam, een principeovereenkomst over de overname van 280 medewerkers. De resterende 120 medewerkers en hun activiteiten worden ondergebracht in een nieuwe juridische eenheid, rapporterend aan Wolters Kluwer. Voor de 19.500 medewerkers tellende internationale uitgeverij behoorde Ten Hagen & Stam al enkele jaren niet meer tot de kernactiviteiten.

De bouwpublicaties worden bij Sdu (800 medewerkers) ondergebracht in Sdu Uitgevers. De transactie levert Wolters Kluwer een minderheidsbelang in Sdu Uitgevers op plus een niet bekend gemaakt bedrag in contanten.

Reageer op dit artikel