nieuws

BAM realiseert twee werken Randstadrail

bouwbreed

bunnik – BAM Civiel en BAM Wegen hebben gezamenlijk de opdracht verworven voor de aanleg van de onderbouw van de Oosterheemlijn in Zoetermeer. Deze 3,5 kilometer lange spoorverbinding maakt deel uit van Randstadrail. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 19 miljoen euro. De Oosterheemlijn wordt gerealiseerd in de gelijknamige nieuwbouwwijk aan de oostkant […]

bunnik – BAM Civiel en BAM Wegen hebben gezamenlijk de opdracht verworven voor de aanleg van de onderbouw van de Oosterheemlijn in Zoetermeer. Deze 3,5 kilometer lange spoorverbinding maakt deel uit van Randstadrail. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 19 miljoen euro.

De Oosterheemlijn wordt gerealiseerd in de gelijknamige nieuwbouwwijk aan de oostkant van de stad en sluit aan op de Zoetermeer Stadslijn. De onderbouw bestaat voor het grootste deel uit een 6 meter hoge aarden baan waarin negen viaducten zijn opgenomen. Centraal in het tracé ligt een doorgaand spoorviaduct met een lengte van 1250 meter. Ook drie haltes behoren tot het werk.

BAM Civiel heeft daarnaast een werk in Den Haag binnengehaald. Het betreft de aanpassing van het tramviaduct aan de Juliana van Stolberglaan. Hier komt een aftakking voor Randstadrail. Met deze opdracht is een bedrag gemoeid van 7 miljoen euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels