nieuws

Ballast Nedam: 61 claims aan de broek

bouwbreed

nieuwegein – Tegen Ballast Nedam zijn 61 schadeclaims inzake bouwfraude ingediend bij de Raad van Arbitrage door benadeelde overheden. Dat meldt het bouwbedrijf in het gisteren gepubliceerde jaarverslag. Ballast Nedam vecht de vorderingen juridisch aan. Bij de civiele rechter loopt momenteel één zaak tegen de Nieuwegeinse bouwer. Ballast Nedam betwist echter de bevoegdheid van de […]

nieuwegein – Tegen Ballast Nedam zijn 61 schadeclaims inzake bouwfraude ingediend bij de Raad van Arbitrage door benadeelde overheden. Dat meldt het bouwbedrijf in het gisteren gepubliceerde jaarverslag.

Ballast Nedam vecht de vorderingen juridisch aan. Bij de civiele rechter loopt momenteel één zaak tegen de Nieuwegeinse bouwer. Ballast Nedam betwist echter de bevoegdheid van de burgerrechter.

Het concern vindt dat de bouwfraudeclaims bij de arbitrageraad thuishoren. “Zo nodig zal dit principiële standpunt tot het hoogste rechtsorgaan worden bevochten.”

In het jaarverslag geeft de aannemer ook aan dat de NMa rapport heeft opgemaakt over “de betrokkenheid van een vroeger dochterbedrijf bij mogelijke prijsafspraken in het betonmortelsegment”.

Gisteren publiceerde Cobouw over de NMa die elf betonbedrijven verdenkt. Ballast Nedam stootte twee jaar geleden zijn betonmorteltak af. Twee betonmortelvestigingen – Transportbeton in Diemen en Eindhoven – kwamen in handen van Cementbouw. De vestiging in Utrecht ging naar de Nederlandse Cement Deelnemingsmaatschappij (NCD).

Reageer op dit artikel