nieuws

Woonbond: Huren stijgen minder

bouwbreed

amsterdam – De Nederlandse Woonbond heeft een plan ontwikkeld om de huren minder te laten stijgen dan aanvankelijk was afgesproken.

De Woonbond komt met een huurverhoging van minimaal 1,8 tot maximaal 2,2 procent per 1 juli 2004. Tot dusver rekende het Rijk op een huurstijging van 3,2 procent. Dit betekent verminderde inkomsten voor de verhuurders. De Woonbond wil dat zij in 2006 een compensatie krijgen voor de gemiste huurinkomsten van 2004 en 2005. Onder aanvoering van CDA-Kamerlid Van Bochove werd de minister naar de onderhandelingstafel gestuurd om met de Woonbond, Aedes vereniging van woningcorporaties, Vastgoed Belang en IVBN namens de institutionele beleggers een geringere huurverhoging in 2004 en 2005 te bedingen.

Dat gesprek krijgt vandaag een vervolg, waarbij minister Dekker een eigen voorstel aan de organisaties presenteert. Aedes komt met een eigen plan om de ontvangers van huursubsidie te ontzien bij de komende huurverhoging.

Reageer op dit artikel