nieuws

Verbouwing Bossche musea dichterbij

bouwbreed

DEN BOSCH – De gezamenlijke uitbreiding van het Noordbrabants Museum en de nieuwbouw van het Museum voor Hedendaagse Kunst, allebei in Den Bosch, is een stapje dichterbij gekomen. De Brabantse gedeputeerde Luijendijk en de Bossche wethouder Van de Mortel hebben dit vrijdag bekendgemaakt. De provincie wil bijna 9 ton uittrekken om een voorlopig bouwontwerp te […]

DEN BOSCH – De gezamenlijke uitbreiding van het Noordbrabants Museum en de nieuwbouw van het Museum voor Hedendaagse Kunst, allebei in Den Bosch, is een stapje dichterbij gekomen. De Brabantse gedeputeerde Luijendijk en de Bossche wethouder Van de Mortel hebben dit vrijdag bekendgemaakt. De provincie wil bijna 9 ton uittrekken om een voorlopig bouwontwerp te maken.

Gezamenlijk optrekken is stedenbouwkundig ook aantrekkelijk voor Den Bosch, aldus de wethouder. Daardoor ontstaat in het centrum een heus museumkwartier. Het Noordbrabants Museum is gevestigd in een historisch pand in de Bossche binnenstad.

Om goed te kunnen functioneren heeft het dringend behoefte aan uitbreiding. Het Museum voor Hedendaagse Kunst, dat elders in de stad is gevestigd in een voormalig kruithuis, wil ook uitbreiden. Daarvoor is eerder al eens een ontwerp gemaakt door Borek Sipek.

Uit een eerdere berekening blijkt dat uitvoering van dat plan 23,2 miljoen euro kost, ruim 3 miljoen minder dan de provincie en de gemeente er eerder voor hebben uitgetrokken.

Reageer op dit artikel