nieuws

Tachtig gulden voor veertig dagen werk

bouwbreed

drumpt – Ongeveer 80 gulden kreeg de timmerman in 1856 voor ruim veertig dagen werk aan de bouw van de kerk in Drumpt. Dat blijkt uit de begroting, die bij restauratiewerkzaamheden aan het kerkdak boven water is gekomen. Een werknemer van de Koninklijke Woudenberg, die de restauratie uitvoert, vond bij het verwijderen van het dakbeschot […]

drumpt – Ongeveer 80 gulden kreeg de timmerman in 1856 voor ruim veertig dagen werk aan de bouw van de kerk in Drumpt. Dat blijkt uit de begroting, die bij restauratiewerkzaamheden aan het kerkdak boven water is gekomen.

Een werknemer van de Koninklijke Woudenberg, die de restauratie uitvoert, vond bij het verwijderen van het dakbeschot een pakketje dat daar ten tijde van de bouw van de kerk moet zijn geplaatst. Het pak bevatte de werkkleding van de timmerman en de werkomschrijving van de bouw, compleet met begroting. De vondst is overgedragen aan het kerkbestuur.

Reageer op dit artikel