nieuws

Saint-Gobain koopt belang in Dahl AB

bouwbreed

stockholm – De leidende Scandinavische groothandel voor installatiematerialen voor verwarming, water en sanitair Dahl International AB wordt ingelijfd door Saint-Gobain. Het Franse materialenconcern heeft het volledige belang gekocht voor 686 miljoen euro, inclusief de kredietlast van Dahl ter waarde 322 miljoen euro. Het Zweedse bedrijf draait een omzet van 1,4 miljard euro. Saint-Gobain krijgt via […]

stockholm – De leidende Scandinavische groothandel voor installatiematerialen voor verwarming, water en sanitair Dahl International AB wordt ingelijfd door Saint-Gobain. Het Franse materialenconcern heeft het volledige belang gekocht voor 686 miljoen euro, inclusief de kredietlast van Dahl ter waarde 322 miljoen euro.

Het Zweedse bedrijf draait een omzet van 1,4 miljard euro. Saint-Gobain krijgt via de aankoop 260 vestigingen in handen in de vier Scandinavische landen, Polen en Estland. Dahl levert aan zo�n 32.000 afnemers in de wws-installatiebranche en maakte vorig jaar winst voor belasting van 32 miljoen euro.De acquisitie onderstreept volgens Saint-Gobain dat het concern ernst maakt met zijn expansiestrategie voor de materialendistributiedivisie.

De belangrijkste aandeelhouder in Dahl was sinds 1999 de Zweedse investerings- en ontwikkelingsmaatschappij Ratos, die het daarna liet afnoteren van de effectenbeurs in Stockholm.

Reageer op dit artikel