nieuws

Ruw plan voor Spaarne Centrum

bouwbreed

haarlem – Ontwikkelaar AM Wonen en investeringsmaatschappij Amvest hebben met de gemeente Haarlem een overeenkomst getekend om Spaarne Centrum op te knappen. De ontwikkeling van het gebied tussen de Papentorenvest, Oudeweg, Harmenjansweg en de Spaarne levert 50.000 vierkante meter vastgoed op. De plannen vergen 100 miljoen euro aan investeringen. De nog ruwe plannen worden voor […]

haarlem – Ontwikkelaar AM Wonen en investeringsmaatschappij Amvest hebben met de gemeente Haarlem een overeenkomst getekend om Spaarne Centrum op te knappen. De ontwikkeling van het gebied tussen de Papentorenvest, Oudeweg, Harmenjansweg en de Spaarne levert 50.000 vierkante meter vastgoed op. De plannen vergen 100 miljoen euro aan investeringen.

De nog ruwe plannen worden voor de zomer nader vormgegeven. Spaarne Centrum krijgt een mix van functies. Behalve kantoren, appartementen en horecavoorzieningen is er ruimte voor een nautisch programma. In het masterplan is een plein aan de Spaarne opgenomen, met uitzicht op ligplaatsen voor historische schepen, passanten en winkels voor scheepsbenodigdheden.

Reageer op dit artikel