nieuws

Overheid steekt geen geld in glasvezel

bouwbreed

amsterdam – De overheid gaat niet investeren in een breedband infrastructuur, zoals glasvezel. Dat heeft Mark Frequin, directeur post en telecommunicatie van het ministerie van Economische Zaken vrijdag verklaard. Momenteel woedt een heftige discussie over de aanleg van een glasvezelnetwerk enerzijds en het opwaarderen van coaxkabels anderzijds. Frequin vindt niet dat de overheid zich in […]

amsterdam – De overheid gaat niet investeren in een breedband infrastructuur, zoals glasvezel. Dat heeft Mark Frequin, directeur post en telecommunicatie van het ministerie van Economische Zaken vrijdag verklaard. Momenteel woedt een heftige discussie over de aanleg van een glasvezelnetwerk enerzijds en het opwaarderen van coaxkabels anderzijds. Frequin vindt niet dat de overheid zich in die discussie moet mengen.

Het is eerder een zaak voor marktpartijen. KPN noemt deze benadering �een gemiste kans�. Vecai, de branchevereniging voor kabelbedrijven, is juist blij met deze uitspraak. Telecomconcern KPN is bezig met een project over de aanleg van glasvezel, onder de codenaam Deltaplan Glas. Glasvezel biedt gebruikers de mogelijkheid heel snel te internetten. Ook telefonie, televisie en radio lopen over deze infrastructuur. “Dit is geen verstandig standpunt van de overheid”, zegt een woorvoerder van KPN. Diverse steden, zoals Eindhoven en Amsterdam, zijn bezig met projecten met glasvezel. “De toekomst ligt in glas en het lijkt me verstandiger om dat vanuit de overheid te coordineren.” Volgens de woordvoerder is het voor KPN te duur om zelfstandig een volledig dekkend netwerk aan te leggen.

Reageer op dit artikel