nieuws

Ook bouwfraude in Hongarije

bouwbreed

BOEDAPEST – Ook Hongarije, dat binnenkort tot de Europese Unie toetreedt, wordt geplaagd door uitgebreide fraude in de bouw. Onlangs werden weer vijf bouwbedrijven samen voor 2,14 miljoen euro beboet wegens de vorming van illegale kartels. De boetes zijn aanzienlijk lager dan de 100 miljoen euro die 22 Nederlandse bouwbedrijven in december vorig jaar kregen […]

BOEDAPEST – Ook Hongarije, dat binnenkort tot de Europese Unie toetreedt, wordt geplaagd door uitgebreide fraude in de bouw. Onlangs werden weer vijf bouwbedrijven samen voor 2,14 miljoen euro beboet wegens de vorming van illegale kartels. De boetes zijn aanzienlijk lager dan de 100 miljoen euro die 22 Nederlandse bouwbedrijven in december vorig jaar kregen opgelegd. De vijf bedrijven die werden beboet, zijn Baucont, Kozepuletepito, Egut, Ring en de Hongaarse vestiging van het Duitse Strabag.

Strabag en Egut hebben volgens de Hongaarse kartelwaakhond samengespannen bij het voorbereidingswerk voor de vierde metrolijn in Boedapest en bij een verkeersweg in de hoofdstad. Strabag en Ring hebben weer een een-tweetje gemaakt bij de bouw van een tunnel. Verder hebben de Hongaarse kartelbestrijders geconstateerd dat bedrijven elkaar projecten toeschuiven, voor contant geld of voor andere tegenprestaties.

Reageer op dit artikel