nieuws

Imago sector belemmering voor bouwteams

bouwbreed

den bosch – Opdrachtgevers zijn nauwelijks nog bereid projecten uit te voeren in bouwteamverband. Dat stelt algemeen directeur Van Kooten van Nijssen Bouw uit Den Bosch.

“Het bouwteam is niet meer aan de orde. De afkeer wordt mede ingegeven door de markt. Maar zeker zo belangrijk is de enorme imagobeschadiging door wat we maar moeten noemen de bouwfraudeaffaire. Ik ben het hartgrondig eens met onze voorman Elco Brinkman: beul, maak het kort.”

Nijssen Bouw gaat zelfstandig de markt op onder de vleugels van het Belgische moederbedrijf De Roey. In de 65 jaar van haar bestaan is een onderneming opgebouwd van honderd medewerkers en 45 miljoen euro omzet. Met de deze maand afgeronde overname van de Gebroeders Van den Hoogen uit Cuyck neemt de bedrijvigheid met 3 miljoen euro toe.

“Met de komst van Van den Hoogen versterken we onze regionale positie”, aldus Van Kooten. “De markt is nu allerbelabberst. Bij de aanbestedingen gaan projecten ver onder de kostprijs weg. Dat houdt niemand lang vol.”

Om de huidige prijzenslag te overleven moeten de aannemers volgens Van Kooten een hernieuwde creativiteit ontwikkelen. “Kijk zo goed mogelijk naar de klant. Probeer het verloren gegane vertrouwen weer terug te winnen. Zelfs langjarige samenwerking is geen garantie meer voor nieuwe opdrachten”.

De directeur van Nijssen signaleert in de huidige markt nauwelijks lichtpuntjes. “Van de utiliteitsbouw is niet veel te verwachten. Ook de woningbouw biedt ondanks alle task-forces geen verbetering.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels