nieuws

Friesland draagt bij aan turborotonde

bouwbreed Premium

zwaagwesteinde – De provincie Friesland stelt het bedrag voor de aanleg van een rotonde in de N356 op het kruispunt in de provinciale weg bij Zwaagwesteinde – 785.000 euro – beschikbaar. De rotonde moet bijdragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid. Omdat het een drukke weg betreft waar de doorstroming van het doorgaande verkeer belangrijk is, wordt […]

zwaagwesteinde – De provincie Friesland stelt het bedrag voor de aanleg van een rotonde in de N356 op het kruispunt in de provinciale weg bij Zwaagwesteinde – 785.000 euro – beschikbaar. De rotonde moet bijdragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid.

Omdat het een drukke weg betreft waar de doorstroming van het doorgaande verkeer belangrijk is, wordt een zogeheten turborotonde aangelegd: een rotonde met twee rijstroken. De gemeente Dantumadeel draagt na de uitvoering van het werk 25 procent van de gemaakte kosten bij. De uitvoering staat voor dit jaar gepland. De aanbesteding vindt plaats op 22 maart.

Reageer op dit artikel