nieuws

Deense bouw nog ver weg van herstel

bouwbreed Premium

kopenhagen – Het herstel van de bouwconjunctuur in Denemarken laat op zich wachten. Dat meent de 6000 bedrijven vertegenwoordigende bouwwerkgeversorganisatie Dansk Byggeri. De terugkeer van groei in het activiteitsniveau wordt dwarsgezeten door de trend in de industrie om productie te verplaatsen naar het buitenland en te investeren in arbeidsbesparende technologie. Dat remt de bouw en […]

kopenhagen – Het herstel van de bouwconjunctuur in Denemarken laat op zich wachten. Dat meent de 6000 bedrijven vertegenwoordigende bouwwerkgeversorganisatie Dansk Byggeri. De terugkeer van groei in het activiteitsniveau wordt dwarsgezeten door de trend in de industrie om productie te verplaatsen naar het buitenland en te investeren in arbeidsbesparende technologie.

Dat remt de bouw en uitbreiding van bedrijfsvoorzieningen en in die zin is sprake van een structureel probleem, dat niet blijvend kan worden opgelost met overheidsinvesteringen in aanlegprojecten. Het enige lichtpunt is volgens de Deense branche dat de bedrijvigheid in 2004 en 2005 minder hard zullen dalen dan in 2003. Toen zakte de bouwconjunctuur gerekend naar de productiewaarde in vergelijking met 2002 met 1 miljard naar 21 miljard euro. De deelmarkt waar het wel goed ging was in 2003 de woningbouw, dankzij ondermeer de lage rente.

Reageer op dit artikel