nieuws

Bomag verbetert ontwerp trilrolwalsen

bouwbreed

boppard – Met de Dash 4 stelt Bomag een nieuwe reeks trilrolwalsen voor. Nieuw zijn onder meer het opgebogen voorframe en de constructie van de schraapmessen. De vorm van het frame voorkomt dat plakkerige grond zich ophoopt en geeft de machinist en de monteur voldoende ruimte voor schoonmaak en onderhoud. De schraapmessen zijn van hoogwaardig […]

boppard – Met de Dash 4 stelt Bomag een nieuwe reeks trilrolwalsen voor. Nieuw zijn onder meer het opgebogen voorframe en de constructie van de schraapmessen. De vorm van het frame voorkomt dat plakkerige grond zich ophoopt en geeft de machinist en de monteur voldoende ruimte voor schoonmaak en onderhoud.

De schraapmessen zijn van hoogwaardig staal gemaakt en kunnen op verschillende manieren worden afgesteld. Nieuw is ook de cabine uit de kunststof DCPD die viermaal slagvaster is dan de gebruikelijke glasvezelversterkte kunststof. Een elektronisch geregelde motor met lastafhankelijke snelheidsregeling drijft de trilrolwalsen aan. Die verstookt zo�n 30 procent minder brandstof en maakt minder lawaai.

Reageer op dit artikel