nieuws

Boekhoudschandaal rond stadion München

bouwbreed

MÜNCHEN – De vreugde om de komst van een nieuw voetbalstadion in München is omgeslagen in ontzetting wegens een boekhoudschandaal. Voornaamste verdachte in deze �Beierse bouwfraude� is Karl-Heinz Wildmoser, voorzitter van voetbalclub 1860 München. Hij is samen met zijn zoon en twee onbekenden in voorlopige hechtenis genomen. Justitie verdenkt de verdachten van omkoping, valsheid in […]

MÜNCHEN – De vreugde om de komst van een nieuw voetbalstadion in München is omgeslagen in ontzetting wegens een boekhoudschandaal. Voornaamste verdachte in deze �Beierse bouwfraude� is Karl-Heinz Wildmoser, voorzitter van voetbalclub 1860 München. Hij is samen met zijn zoon en twee onbekenden in voorlopige hechtenis genomen.

Justitie verdenkt de verdachten van omkoping, valsheid in geschrifte en belastingontduiking in verband met de bouw van het nieuwe stadion Allianz Arena. De Duitse politie deed gistermorgen invallen bij Bayern München en 1860 München op zoek naar hun administraties. De clubleiding van Bayern staat niet onder verdenking, meldde een politiewoordvoerder. De boeken van de belangrijkste club van Duitsland werden slechts onderzocht op zoek naar mogelijk bewijs tegen Wildmoser en zijn medeverdachten.

Bij de aanbesteding voor de bouw van het stadion zou Wildmoser volgens Duitse media vertrouwelijke informatie hebben doorgespeeld aan het bedrijf dat het project uiteindelijk binnenhaalde. De voetbalbestuurder zou daarvoor 2,8 miljoen euro hebben gekregen.

Reageer op dit artikel