nieuws

Wereldhave zoekt voor half miljard onroerend goed

bouwbreed

amsterdam – Wereldhave wil zijn portefeuille onroerend goed volgend jaar uitbreiden tot 2,5 miljard euro. Eind 2003 had de beleggingsmaatschappij 1,9 miljard euro uitstaan in vastgoed.

Bij de nieuwe investeringen richt Wereldhave de focus op de Verenigde Staten, Finland en het Verenigd Koninkrijk. Ook in Nederland wordt gezocht naar aantrekkelijke beleggingen in relatief nieuw hoogwaardig onroerend goed.

Van de bezittingen van Wereldhave staat een op de vijf gebouwen in Finland. De panden in het Scandinavische land leverden vorig jaar 26,9 miljoen aan huur op.

Grootste geldmaker in 2003 was de Verenigde Staten. Hoewel slechts 16 procent van het vastgoed te vinden is in het land van Bush leverden de gebouwen de riante huur van 45,5 miljoen euro op. Andere belangrijke inkomstenstromen komen uit Nederland (30,4 miljoen euro) en Verenigd Koninkrijk (27,9 miljoen). Frankrijk en België leverden beide ruim 16 miljoen euro op. De winst per aandeel steeg vorig jaar met een cent tot 5,91 euro.

Reageer op dit artikel