nieuws

Vuurwerkbranche vlucht naar Duitsland

bouwbreed

zeewolde – Vuurwerkbedrijven “vluchten” volgens G. Wagenvoort, voorzitter van de Vereniging Evenementenvuurwerk Nederland (VEN), naar Duitsland dat minder regels heeft waardoor de opslag er goedkoper kan. Dat komt volgens hem de veiligheid in Nederland niet ten goede. “Al dat vuurwerk moet soms 600 kilometer over de weg op transport, met alle risico�s van dien.” Wagenvoort […]

zeewolde – Vuurwerkbedrijven “vluchten” volgens G. Wagenvoort, voorzitter van de Vereniging Evenementenvuurwerk Nederland (VEN), naar Duitsland dat minder regels heeft waardoor de opslag er goedkoper kan. Dat komt volgens hem de veiligheid in Nederland niet ten goede. “Al dat vuurwerk moet soms 600 kilometer over de weg op transport, met alle risico�s van dien.”

Wagenvoort waarschuwde ook voor het monteren van vuurwerk voor evenementen. Volgens hem heeft de vuurwerkbranche “het gevaarlijkste jaar ooit” achter de rug. Het monteren mag in Nederland niet meer in werkplaatsen gebeuren. “Het gevolg is dat mensen hun vuurwerk buiten in een schuurtje, auto of tentje monteren. We hebben in Nederland met alle nieuwe regels een verschrikkelijke schijnveiligheid opgeworpen.”

Reageer op dit artikel