nieuws

Valkenburg wil geen slaapstad worden

bouwbreed

valkenburg – De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft nieuwe regels opgesteld voor de toeristische sector om te voorkomen dat hoteleigenaars hun pand verkopen aan projectontwikkelaars. Valkenburg hoopt op die manier te voorkomen een slaapstad van Maastricht te worden. Voortaan mogen hoteleigenaars hun bedrijf alleen maar verkopen aan iemand die het pand weer een horecabestemming […]

valkenburg – De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft nieuwe regels opgesteld voor de toeristische sector om te voorkomen dat hoteleigenaars hun pand verkopen aan projectontwikkelaars. Valkenburg hoopt op die manier te voorkomen een slaapstad van Maastricht te worden.

Voortaan mogen hoteleigenaars hun bedrijf alleen maar verkopen aan iemand die het pand weer een horecabestemming geeft. Op die manier wil Valkenburg een toeristisch trekpleister blijven.

De gemeente wijst erop, dat met name in de jaren negentig van de vorige eeuw veel hotels verdwenen zodra projectontwikkelaars het stadje hadden ontdekt. Die bouwden de hotels om tot woonappartementen. Valkenburg vreest een woonplaats van senioren te worden in plaats van een toeristenplaats, als deze trend zich doorzet.

Reageer op dit artikel