nieuws

Polyester bushalte zwerfkei in Hoofddorp slaat groen uit

bouwbreed

hoofddorp – De transparant polyester bushalte bij het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp – ofwel de zwerfkei – slaat hier en daar groen uit. Bouwer Poly Products denkt een oplossing voor het probleem gevonden te hebben.

Volgens Poly Products-directeur J. Schrama beperkt de uitslag zich tot “een paar plaatsen. De een valt het op, de ander ziet het niet.” De directeur van het in Werkendam gevestigde bedrijf spreekt van “een kinderziekte”.

Volgens Schrama betreft het een verkleuring van de polyesterlaag onder invloed van uv-licht en warmte. “De uitslag bevindt zich ook alleen maar aan de zonzijde.”

De verkleuring van het langgerekte bouwwerk met veel ronde vormen openbaarde zich afgelopen zomer na de aanhoudende hitte. Het bouwwerk, dat zomer 2002 werd opgeleverd, is opgebouwd uit verschillende onderdelen van polystyreen en is ter plekke voorzien van een laag glasvezelversterkte polyesterhars. “In samenwerking met de harsleverancier worden momenteel proeven gedaan. In het laboratorium bootsen we dezelfde verkleuring na. Door extra warmte toe te voegen, verdwijnt de verkleuring. Daarmee denken we de oplossing te hebben gevonden. Onze verwachting is dat we dit probleem binnen een aantal maanden kunnen verhelpen.”

Reageer op dit artikel