nieuws

Nefit ontwikkelt serie nieuwe thermostaten

bouwbreed Premium

utrecht – Vanaf mei brengt Nefit Buderus de ModuLine-kamerthermostaten op de markt. De fabrikant uit Deventer ontwikkelde de thermostaten voor de branderautomaten van de eigen cv-ketels. Vanaf september biedt Nefit de EcomLine Elite HR-pakketten aan. Dit systeem verwarmt met één ketel twee gescheiden cv-groepen.

De thermostaten vervangen de huidige serie. De reeks telt vier al dan niet te programmeren modellen. De ModuLine 100 is niet te programmeren; een draaiknop stelt de gewenste temperatuur in. Deze uitvoering waarschuwt via het afleesscherm voor mankementen en voor een te lage waterstand. In de ModuLine 200 is onder meer een nachtverlaging te programmeren. Het systeem schakelt �s avonds de warmwaterbereiding een half uur na het afzetten van de ruimteverwarming uit en zorgt dat die �s morgens een half uur voor de ruimteverwarming aangaat.

De ModuLine 300 is een programmeerbare klokthermostaat met acht schakelpunten per dag. Het programmamenu werkt als dat van een mobiele telefoon. Teksten leiden de gebruiker stap voor stap door het menu. Nefit wijst erop dat de klokthermostaten een woning �leren kennen� en zorgen dat op een bepaald moment de geprogrammeerde temperatuur heerst. De temperaturen zijn voor het hele klokprogramma bij te stellen.

De ModuLine 400 beschikt nog over een aparte functie die de temperatuur aanpast aan de vakantieperiode en aan de omstandigheden tijdens feesten en partijen. Het systeem voorziet tevens in thermische desinfectie ter bestrijding van legionella. De thermostaat kan de verwarming aan de hand van het weer regelen en twee cv-groepen afzonderlijk regelen.

De Elite HR-pakketten bedienen met één Elite HR-ketel twee gescheiden cv-groepen. Dat is mogelijk met twee verschillende aanvoertemperaturen en twee klokprogramma�s.

Elke cv-groep heeft een eigen thermostaat. Nefit beveelt deze oplossing aan voor onder meer woningen met vloerverwarming én radiatoren. Het systeem stuurt dan aan de hand van een ruimteregeling water met een lage temperatuur door de vloerverwarming en op basis van een weersafhankelijke regeling water met een hoge temperatuur door de radiatoren.

Voor panden met aparte ruimten voor wonen en werken biedt Nefit een systeem met twee klokthermostaten. Beide groepen kunnen modulerend op ruimtetemperatuur worden verwarmd. Een tweede mogelijkheid voorziet in een weersafhanklijke regeling per cv-groep waarbij voor elke groep een eigen klokprogramma geldt. Thermostaatkranen regelen in elk vertrek de temperatuur na.

Het systeem draait op twee klokprogramma�s indien de Elite HR-ketel is voorzien van een mengklepmodule en een verdelermodule en één ModuLine 400. Als in de tweede cv-groep een ModuLine 300 wordt opgenomen, krijgt elke groep een eigen bediening.

Reageer op dit artikel