nieuws

Lage opbrengst in Europese hotelbranche

bouwbreed Premium

londen – De hoteliers in Europa hebben vorig jaar weinig armslag verworven voor nieuwe investeringen. De gemiddelde opbrengst per kamer daalde met 7,5 procent tot 67 euro. Dat blijkt uit een studie van Deloitte. De terugslag komt boven op de daling in 2001. De prijzen lagen vorig jaar 18 procent onder het niveau van 2000. […]

londen – De hoteliers in Europa hebben vorig jaar weinig armslag verworven voor nieuwe investeringen. De gemiddelde opbrengst per kamer daalde met 7,5 procent tot 67 euro. Dat blijkt uit een studie van Deloitte. De terugslag komt boven op de daling in 2001. De prijzen lagen vorig jaar 18 procent onder het niveau van 2000. Steden als Amsterdam, Parijs en Londen kregen in 2003 prijsdalingen van meer dan 10 procent voor de kiezen. Warschau spant de kroon met 18,2 procent lagere opbrengsten. Tot de groep met prijsdalingen boven de 10 procent behoren ook steden als Genève, Athene en Istanbul.

Reageer op dit artikel