nieuws

Krimp in bouwtak Bouygues

bouwbreed

parijs – Het Franse concern Bouygues heeft vorig jaar zijn bedrijfsopbrengsten met 17 procent zien stijgen tot 1,2 miljard euro. De omzet daalde met 2 procent tot 21,8 miljard euro.

De bouwtak van Bouygues raakte vorig jaar maar liefst 14 procent van zijn omzet kwijt. Waar de aannemerij in 2002 nog goed was voor 5,5 miljard euro, kwamen de bouwers vorig jaar niet verder dan 4,7 miljard euro. De activiteiten leverden een bescheiden winst op van 37 miljoen euro. De bijdrage ligt op een 19 procent hoger niveau dan in 2002.

Sterkste groeier binnen Bouygues is de telefoniedivisie. De telecombedrijven slaagden erin de omzet met 12 procent te verhogen tot 3,3 miljard euro. De winst steeg met 51 procent tot 460 miljoen euro.

Ook televisiebedrijf TF1 deed vorig jaar goede zaken. De omzet groeide met 5 procent tot 2,7 miljard euro. De winst van de televisiemakers nam met 13 procent toe tot 332 miljoen euro.

De vastgoedbedrijven van Bouygues lieten vorig jaar een krimp zien van 4 procent. Waar het segment in 2002 nog 1,3 miljard in de boeken schreef, moesten de vastgoedhandelaren vorig jaar met 54 miljoen euro minder genoegen nemen.

De kasstroom van Bouygues versnelde vorig jaar met 21 procent tot ruim 2 miljard euro. De schuldenlast verminderde met 13 procent tot 3,2 miljard euro.

Reageer op dit artikel