nieuws

KAN stimuleert bouw van extra woningen

bouwbreed

arnhem – Het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN) wil de 21 gemeenten in deze regio stimuleren op korte termijn extra woningen te bouwen. De KAN-raad heeft besloten gemeenten niet meer te beperken in de hoeveelheid nieuwe huizen die ze willen realiseren. Met deze stap geeft het Knooppunt de gemeenten min of meer de vrije hand om binnen […]

arnhem – Het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN) wil de 21 gemeenten in deze regio stimuleren op korte termijn extra woningen te bouwen. De KAN-raad heeft besloten gemeenten niet meer te beperken in de hoeveelheid nieuwe huizen die ze willen realiseren.

Met deze stap geeft het Knooppunt de gemeenten min of meer de vrije hand om binnen de vastgestelde bebouwingsgrenzen van steden en dorpen nieuwbouw te plegen. Wel stelt KAN als voorwaarde dat er voldoende betaalbare woningen komen, vooral voor starters en ouderen.

Voor de steden Arnhem en Nijmegen geldt dat er minimaal 35 procent aan lagere huur- en koopwoningen moet komen. Voor de overige gemeenten ligt dit percentage op 50 procent. Dit verschil is aangebracht omdat de grote steden al relatief veel goedkopere huur- en koopwoningen tellen.

Reageer op dit artikel