nieuws

Kabinetsplannen ww-premies vallen goed bij Fosag

bouwbreed

gouda – Fosag is blij met de plannen van het kabinet om bedrijven die voor veel winterwerklozen zorgen meer ww-premie te laten betalen.

De branchevereniging van schildersbedrijven pleit al geruime tijd voor een premiestelsel dat gedifferentieerde heffing mogelijk maakt. “Op die manier kun je bedrijven die veel vaste krachten in dienst hebben belonen voor hun goede personeelsbeleid”, licht K. Kroezen van Fosag toe.

In de schilderssector is in de wintermaanden als gevolg van het slechte weer altijd weinig werk waardoor veel werknemers in deze periode regelmatig tijdelijk op straat belanden. Om deze cyclische werkloosheid te beperken wil het kabinet voor mensen die langer dan één jaar in dienst zijn een aanzienlijke lagere premie in rekeningen gaan brengen.

Voor werknemers die een contract hebben dat korter is dan één jaar wordt de premie veel hoger. Kroezen: “Dat moet allemaal nog uitonderhandeld worden, maar ik houd rekening met zo�n 15 tot 20 procent in plaats van de huidige 4,5 procent”. Naast het invoeren van de variabele ww-premie vraagt het kabinet de sector, gemeenten en andere aanbestedende overheden om het beschikbare werk zoveel mogelijk over het hele jaar te spreiden zodat de werkloze periode zo kort mogelijk wordt.

Reageer op dit artikel