nieuws

Jubileumeditie Polytechnisch Zakboek groeit uit jasje

bouwbreed

doetinchem – Als je er na driekwart eeuw nog net zo florisssant uitziet als het Polytechnisch Zakboek, dan heb je het goed gedaan. De jubileumeditie telt ruim 2000 paginas, en staat daardoor als een huis, maar past helaas allang niet meer in de zijzak van colbertje of doorwerkjas.

Het Polytechnisch Zakboek is niet alleen een begrip in de bouw, maar ook ver daar buiten. De inhoud weerspiegelt dat: van mechanica tot scheikunde en van bouwtechnische symbolen tot informaticatechniek.

De jubileumeditie telt 25 hoofdstukken, die elk op zich zo�n beetje per vakgebied alle in de dagelijkse praktijk nuttige formules, tabellen, maten en gewichten of berekeningen op strakke wijze opsommen. Door de heldere opbouw is de gewenste informatie nog altijd veel sneller toegankelijk dan via internetsites.

Eerste editie

Wie er tijdens zijn studie mee heeft leren werken, draagt het vaak z�n hele verdere loopbaan met zich mee. Weliswaar steeds weer in een nieuwe, aangepaste editie, want wetenschap en techniek hebben niet stilgestaan sinds in 1928 de eerste editie verscheen bij de Koninklijke Pbna.

Inhoudelijk is de 50ste druk aangepast aan de nieuwste normen en zijn zo hier en daar rekenwaarden en berekeningen herzien. Meest opvallend is echter de verandering van uitgever. Niet langer Pbna, maar vakuitgever Reed Business Information brengt voortaan het zakboek uit. Het redactieteam is echter nog nagenoeg hetzelfde als voorheen. Misschien dat die nieuwe uitgever bij de volgende editie tot een splitsing besluit, zodat het zakboek z�n naam weer waar maakt. De meeste jassen hebben immers twee zijzakken.

Het Polytechnisch Zakboek kost 123,50 euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels