nieuws

Inspiratiefabriek voor regio Nijmegen stapje dichterbij

bouwbreed

arnhem – De bouw van een innovatie en inspiratiecentrum voor de regio Gelderland komt een stapje dichterbij. Maandag neemt commissaris van de koningin J. Kamminga een haalbaarheidsstudie in ontvangst. Het plan voor het centrum waar kunstenaars, wetenschappers en bedrijfsleven elkaar moeten ontmoeten en inspireren, stak een paar jaar terug de kop op bij een prijsvraag […]

arnhem – De bouw van een innovatie en inspiratiecentrum voor de regio Gelderland komt een stapje dichterbij. Maandag neemt commissaris van de koningin J. Kamminga een haalbaarheidsstudie in ontvangst.

Het plan voor het centrum waar kunstenaars, wetenschappers en bedrijfsleven elkaar moeten ontmoeten en inspireren, stak een paar jaar terug de kop op bij een prijsvraag in het kader van een kennisproject van de provincie Gelderland. De jury onder leiding van wijlen Pim Fortuyn riep �The Building� uit tot winnaar.

De initiatiefnemers willen het innovatief vermogen van de provincie vergroten door mensen van verschillende disciplines bij elkaar te brengen en wederzijds te laten inspireren. Als model stond het vermaarde Zollverein in het Duitse Essen. Daar werd een reusachtige steenkolenmijn getransformeerd tot een cultuurcentrum. De initiatiefnemers hebben hun ogen eerder al laten vallen op de voormalige Enkafabriek in Ede, of het gebouw van Radio Kootwijk.

Reageer op dit artikel