nieuws

Indringend overleg over huurmatiging

bouwbreed

den haag – Meer dan een “indringend overleg” met Aedes en de Woonbond over huurmatiging kon minister Dekker (VROM) de Tweede Kamer gisteren niet beloven. Buiten de vergaderzaal zei ze zelfs met de vuist op tafel te zullen slaan. Ze wenste vooruitlopend op dat overleg dan ook geen uitspraken te willen doen over een volgens […]

den haag – Meer dan een “indringend overleg” met Aedes en de Woonbond over huurmatiging kon minister Dekker (VROM) de Tweede Kamer gisteren niet beloven. Buiten de vergaderzaal zei ze zelfs met de vuist op tafel te zullen slaan.

Ze wenste vooruitlopend op dat overleg dan ook geen uitspraken te willen doen over een volgens haar reële maximale huurstijging. PvdA, GroenLinks en ChristenUnie drongen aan op maximaal 2,2 procent, terwijl het CDA aandringt op een “substantiële matiging”.

Een ruime meerderheid van de Kamer pleitte al eerder voor een lagere huurstijging dan de door Dekker verwachte 3,2 procent. Volgens een Aedes-onderzoek komt de gemiddelde huurstijging op zo�n 3 procent.

Reageer op dit artikel