nieuws

Indeco stelt nieuw sloopgereedschap voor

bouwbreed

bari – Sloophamerbouwer Indeco neemt de Bauma in München te baat om drie nieuwe roterende vergruizers voor te stellen. De fabrikant uit het Italiaanse Bari toont tussen 29 maart en 4 april op deze machinebeurs ook een reeks verbeterde hydraulische sloophamers. Troost in onder meer Numansdorp vertegenwoordigt Indeco in Nederland.

De Italiaanse fabrikant bouwt drie varianten van de vergruizer. De IRP 850, 1000 en 1250 hebben een gewicht van respectievelijk 1800, 2400 en 3100 kilo. Het gereedschap is bedoeld voor hydraulische gravers van 19 tot 50 ton.

De vergruizers draaien eindeloos links- en rechtsom. Het hydraulische systeem sluit het beweegbare deel van de bek sneller als er geen materiaal tussen zit. De bekopening is hydraulisch groter en kleiner te maken. Het ontwerp egaliseert de krachtverdeling tussen het begin en het eind van de bek. Indeco wijst met nadruk op het slanke ontwerp van de vergruizers. Dat maakt ze handzamer en vergroot de hydraulische efficiëntie.

In het geval van de hydraulische sloophamers nam de producent vooral de kleinere uitvoeringen onder handen. Een nieuwe behuizing maakt de hamers slanker, sterker en stiller. Als innovatie noemt de producent een automatische smering. Het systeem is op de behuizing gemonteerd en gebruikt hervulbare patronen.

Reageer op dit artikel