nieuws

HDPE-goot voor elke verkeersbelasting

bouwbreed

hengelo – Van verkeersklasse A15 tot F900 kan hij aan, de lichtgewicht kunststoffen lijnafwatering die Aquagreen sinds kort vanuit Italië importeert.

Werden kunststoffen goten voorheen meestal alleen maar toegepast rondom woningen en dergelijke, de versie van Mufle srl uit Italië kan ook een zware industriële verkeersbelasting aan. Een belastinggebied waarop normaliter automatisch voor beton wordt gekozen, aldus Henk Hilverink van importeur Aquagreen.

De Italiaanse afwateringsgoten zijn gemaakt van pure HDPE ofwel hoge dichtheid polyethyleen en bedoeld als alternatief voor goten van ondermeer polymeerbeton, maar lichter van gewicht en goed bestand tegen chemische invloeden.

De HDPE-goten hebben inbouwmaten van 100, 150, 200 en binnenkort zelfs 300 millimeter breedte, met een bijpassend programma van aansluitingen en afdekplaten in meerdere materiaalsoorten en vormen. De lijnafwatering is daardoor ook inzetbaar als kabelgoot of afvoergoot voor zwembaden.

Sinds kort omvat het programma ook een eveneens van HDPE gemaakte universele zand-/slibvanger met ingebouwde stankafsluiter.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels