nieuws

GTI bouwt installatie voor nadesinfectie

bouwbreed Premium

bunnik – GTI bouwt op de locatie Kralingen van waterbedrijf Europoort een installatie voor de na-desinfectie. De huidige verouderde installatie werkt op basis van chloorgas. Vanaf de zomer wordt het gebruik van chloordioxide toegepast. Dankzij de nieuwe installatie zullen minder ongewenste bijproducten in het drinkwater terechtkomen. In Kralingen wordt water uit de Biesbosch of de […]

bunnik – GTI bouwt op de locatie Kralingen van waterbedrijf Europoort een installatie voor de na-desinfectie. De huidige verouderde installatie werkt op basis van chloorgas. Vanaf de zomer wordt het gebruik van chloordioxide toegepast. Dankzij de nieuwe installatie zullen minder ongewenste bijproducten in het drinkwater terechtkomen. In Kralingen wordt water uit de Biesbosch of de Nieuwe Maas geschikt gemaakt voor menselijke consumptie. Na verwijdering van vuile deeltjes vindt de hoofddesinfectie met aansluitende filtratie plaats. De nadesinfectie is een schoonmaakbeurt om bacteriën uit te schakelen die bij biologische processen vrijkomen.

Reageer op dit artikel