nieuws

Geluidsscherm A16 krijgt coating

bouwbreed

breda – Ter voorkoming van meer vogelslachtoffers brengt het Projectbureau HSL op transparante delen van een geluidsscherm langs de nieuwe A16 een coating op zetmeelbasis aan. Uit de praktijk blijkt dat de schermen die geluidwerend zijn, nauwelijks worden opgemerkt door vogels. Met name laagvliegers als patrijzen, fazanten en duiven, maar ook eenden vliegen tegen de […]

breda – Ter voorkoming van meer vogelslachtoffers brengt het Projectbureau HSL op transparante delen van een geluidsscherm langs de nieuwe A16 een coating op zetmeelbasis aan.

Uit de praktijk blijkt dat de schermen die geluidwerend zijn, nauwelijks worden opgemerkt door vogels. Met name laagvliegers als patrijzen, fazanten en duiven, maar ook eenden vliegen tegen de wanden aan. Regelmatig overleven de vogels deze botsing niet. Op advies van onder andere De stichting Het Brabants Landschap onderzocht het hsl-bureau mogelijkheden waardoor vogels weten dat zij een obstakel tegenkomen.

Reageer op dit artikel