nieuws

Franse Defensieminister ligt overhoop met Bin Laden

bouwbreed

parijs – Tussen het Franse ministerie van Defensie en het Saoedische bouwbedrijf SBG is grote onenigheid ontstaan over de bouw van tien panden in de marinehaven van de stad Djeddah. Het Franse bedrijf Sofinfra, dat een onderdeel is van het ministerie van Defensie, had de aanleg van de gebouwen voor 27 miljoen euro uitbesteed aan […]

parijs – Tussen het Franse ministerie van Defensie en het Saoedische bouwbedrijf SBG is grote onenigheid ontstaan over de bouw van tien panden in de marinehaven van de stad Djeddah. Het Franse bedrijf Sofinfra, dat een onderdeel is van het ministerie van Defensie, had de aanleg van de gebouwen voor 27 miljoen euro uitbesteed aan SBG, de Saudi Bin ladin Group, het bouwbedrijf van de vader van Al Qaida-leider Osama bin Laden. Nu de bouw is voltooid, vraagt SBG echter een bedrag van 45 miljoen euro, bijna het dubbele. Vermoed wordt dat er, toen het contract in 1994 werd afgesloten, illegale afspraken zijn gemaakt met de toenmalige minister van Defensie, F. Léotard over commissiegelden.

Léotard kwam al eerder in opspraak toen aan het licht kwam dat zijn politieke partij geheime rekeningen in Zwitserland had. Defensie ontkent dat er met SBG frauduleuze afspraken zijn gemaakt.

Reageer op dit artikel