nieuws

Drentse bouwers Hazelaar failliet

bouwbreed

assen/coevorden – De rechtbank in Assen heeft bouwbedrijf Hazelaar Aanneming, het moederbedrijf Hazelaar Beheer en het zusterbedrijf Marteriaalservice Coevorden deze week op eigen verzoek failliet verklaard. Zestig werknemers bij de drie bedrijven raken hun baan kwijt. Volgens curator mr. J. Reiziger is er nog weinig zeggen over de totale schuldenlast en de kans op een […]

assen/coevorden – De rechtbank in Assen heeft bouwbedrijf Hazelaar Aanneming, het moederbedrijf Hazelaar Beheer en het zusterbedrijf Marteriaalservice Coevorden deze week op eigen verzoek failliet verklaard. Zestig werknemers bij de drie bedrijven raken hun baan kwijt.

Volgens curator mr. J. Reiziger is er nog weinig zeggen over de totale schuldenlast en de kans op een eventuele doorstart.

De directe reden voor de faillissementsaanvraag is dat de huisbankier vorige week plotseling de stekker uit het bedrijf trok door met onmiddellijke ingang de kredietkraan dicht te draaien.

Binnen de drie bedrijven wordt deze week de totale financiële schade geïnventariseerd.

Eigenaren en directie beraden zich daarna op een eventuele nieuwe toekomst voor het bedrijf.

Reageer op dit artikel