nieuws

Den Boer Beton verwacht in 2004 lagere winst

bouwbreed

nieuw-lekkerland – Den Boer Beton gaat een moeilijk jaar tegemoet. De leverancier van tegels en andere betonproducten is somber gestemd over 2004 en rekent heel voorzichtig op een kleine winst. Dat laat directeur Aad den Boer van het familiebedrijf uit Nieuw-Lekkerland weten.

De magere bouwmarkt is de oorzaak van de sombere verwachtingen van de directeur en grootaandeelhouder van de leverancier van betonproducten. Gemeenten zijn voorzichtig en beperken de bestedingen tot het noodzakelijke onderhoud. Daarnaast drukt de concurrentieslag bij aannemers op het resultaat van de toeleverancier. “Zo�n aannemer komt dan bij ons. �Ik heb het krap aangenomen, dus kom maar op met die scherpe prijs�, is het verhaal dan”, vertelt Den Boer.

De gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 10 procent wordt volgens Den Boer dit jaar niet gehaald. “We willen het houden zoals hij nu is”, geeft de bestuurder de ambities voor 2004 aan. De Den Boer Groep, het moederbedrijf van de betonproducent, is op jaarbasis goed voor een omzet van ongeveer 60 miljoen euro.

Als gevolg van de tegenzittende markt heeft de onderneming de productie van constructieve bouwelementen van Nieuw-Lekkerland overgeplaatst naar Hardinxveld-Giessendam. Daar is Van Dijk Beton gevestigd, een bedrijfsonderdeel van de Den Boer Groep dat prefab betonelementen maakt voor onder meer de utiliteitsbouw en wegenbouw. Den Boer: “We hebben van de nood maar een deugd gemaakt”. Als gevolg van de reorganisatie zijn ongeveer vijf banen bij de Den Boer Groep verdwenen.

Op pagina 2: Nieuwe ideeën houden Den Boer beton levend.

Reageer op dit artikel