nieuws

Deense regering zet nu echt vaart achter pps-plannen

bouwbreed

kopenhagen – De Deense regering heeft een plan van aanpak gepresenteerd om publiek-private samenwerking (pps) van de grond te krijgen. Denemarken spiegelt zich aan de goede resultaten van pps die in Nederland, Engeland, Zweden en Finland zijn behaald.

Minister B. Bendtsen van Economische Zaken vindt dat het nu afgelopen moet zijn met de mooie woorden en dat tot daden moet worden overgegaan. Tien pilotprojecten in de bouw- en aanlegsfeer van de rijksoverheid dienen te leiden tot ervaring en deskundigheid. Daaraan ontbreekt het de Denen momenteel ernstig en dat was altijd de grote remmende factor, aldus de bewindsman. Tot de projecten behoren de bouw en het beheer van een nieuwe gevangenis en een uitbreiding van het Rijksarchief.

De brancheorganisaties in het bedrijfsleven hebben tevreden gereageerd op het actieplan. De bouw signaleert daarin bij monde van werkgeversbond Dansk Byggeri een duidelijke wil om “de hele kijk van het politieke systeem op de publieke taken doorslaggevend te veranderen.”

Reageer op dit artikel