nieuws

Corporaties moeten 100 miljoen afstaan

bouwbreed Premium

den haag – Minister Dekker (VROM) wil dit jaar een bijdrage van 100 miljoen euro van de rijke woningcorporaties aan vier projecten van Kenniscentrum studentenhuisvesting Kences. Zij gaat eerst vragen om een bijdrage, maar schroomt niet om een aanwijzing te geven als ze niet vrijwillig met geld over de brug komen. De minister zei dat in […]

den haag – Minister Dekker (VROM) wil dit jaar een bijdrage van 100 miljoen euro van de rijke woningcorporaties aan vier projecten van Kenniscentrum studentenhuisvesting Kences. Zij gaat eerst vragen om een bijdrage, maar schroomt niet om een aanwijzing te geven als ze niet vrijwillig met geld over de brug komen.

De minister zei dat in overleg met de Tweede Kamer over het huurbeleid.

Kences heeft voor dit jaar al toezeggingen voor collegiale financiering voor 50 miljoen euro. Daarmee blijft nog een gat over van 100 miljoen euro op vier projecten in respectievelijk Den Haag, Leiden, Delft en Utrecht. In april rapporteert Dekker aan de Tweede Kamer of de corporaties het geld investeren.

De vereniging van studentenhuisvesters heeft met de minister afgesproken 12.000 studentenwoningen bij te bouwen tot 2007. Begin deze week tekende Dekker al een cheque van 4,8 miljoen euro om de verkoop van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) mogelijk te maken. Voor dat bedrag kan het samenwerkingsverband van studentenhuisvesters, Kences, 768 units van het COA overnemen om er studentenwoningen van te maken. Komend studiejaar al vinden de eerste 1600 studenten op deze manier een kamer in zeven universiteitssteden.

Reageer op dit artikel