nieuws

Brand beschadigt zorghotel Alkmaar

bouwbreed

alkmaar – In Alkmaar is een in aanbouw zijnd zorghotel donderdag beschadigd door een brand. Niemand raakte gewond. De brand ontstond tijdens werkzaamheden op het dak. Volgens een woordvoerder van opdrachtgever Stichting Woonwaard Noord-Kennemerland kwam een vonk, mede door de wind, achter een van de wandplaten terecht. Isolatiemateriaal en rachelwerk vatten hierdoor snel vlam. Het […]

alkmaar – In Alkmaar is een in aanbouw zijnd zorghotel donderdag beschadigd door een brand. Niemand raakte gewond. De brand ontstond tijdens werkzaamheden op het dak. Volgens een woordvoerder van opdrachtgever Stichting Woonwaard Noord-Kennemerland kwam een vonk, mede door de wind, achter een van de wandplaten terecht. Isolatiemateriaal en rachelwerk vatten hierdoor snel vlam. Het vuur sloeg via de spouwmuur over naar de zijgevel. Door de hitte smolten metalen platen aan de gevel. De oppervlakte van de brandplek in het gebouw is circa 6 bij 10 meter. Bij de herstelwerkzaamheden moet mogelijk de gehele kopgevel worden ontmanteld en vervangen. De woordvoerder kon niet aangegeven hoe groot de financiële schade is. De wooncorporatie stelt aannemer Kuiper uit Alkmaar aansprakelijk. De opleverdatum van het zorghotel stond eind april, begin mei gepland. Volgens de woordvoerder moet deze datum nog steeds haalbaar zijn.

Reageer op dit artikel