nieuws

Baxi zoekt testers voor nieuwe industriële boiler

bouwbreed Premium

utrecht – Baxi zoekt gegadigden die een nieuwe condenserende industriële boiler van het fabrikaat Sentry willen uitproberen. De leverancier uit Nijkerk reserveert vier exemplaren van deze CWH-boiler voor zon veldtest. Omwille van de logistiek wil het bedrijf het liefst terecht bij ondernemingen tussen Zandvoort en Nijkerk.

De condenserende industriële boiler is volgens Baxi al eerder met succes beproefd in Groot-Brittannië. De CWH wordt in het derde kwartaal van 2004 op de Nederlandse markt verwacht. Voor die tijd wil de leverancier weten hoe Nederlandse gebruikers over de nieuwe warmwaterbereider denken. Gegadigden kunnen de boiler nog tot en met morgen zien op de installatatievakbeurs VSK in de Utrechtse Jaarbeurs.

Fabrikant Sentry levert de CWH in een open of gesloten uitvoering met een vermogen van 30, 60, 90 en 120 kilowatt. De brander verstookt een voorgemengde mix van gas en lucht. Elke brandermodule levert een vermogen van 30 kilowatt aan een warmtewisselaar in de vorm van een gevinde spiraalbuis uit roestvast staal. De brander(s) en de wisselaar(s) zijn buiten de tank geplaatst. Een pomp circuleert het water over de warmtewisselaar(s). Het warme water komt in een roestvast stalen voorraadvat van 200 of 300 liter.

Metingen schrijven de condenserende industriële boiler een rendement van 109 procent toe. De gemiddelde temperatuur bepaalt de hoogte van het rendement. Het systeem zorgt ervoor dat de temperatuur van het warme water exact overeenkomt met de ingegeven waarde. Het toestel moduleert tussen 20 en 100 procent.

Baxi rekent voor dat Sentry de nieuwe industriële boiler zo�n 100 kilo lichter maakte vergeleken met andere modellen. Leeg weegt de uitvoering van 30 kilowatt zo�n 160 kilo en de variant met 120 kilowatt 210 kilo.

Reageer op dit artikel