nieuws

Arnhem bouwt nieuwbouwwijk in Amerikaanse stijl

bouwbreed Premium

arnhem – Het zuidelijk deel van de Arnhemse nieuwbouwwijk Schuytgraaf krijgt een wijk naar de Amerikaanse way of life: brede straten en lanen, grote gazons en ruim opgezette woningen met veel erkers, serres en verandas.

De Amerikaanse wijk bestaat uit 225 woningen waaronder 35 twee onder een kap woningen, 46 eengezinswoningen en 54 (half)vrijstaande woningen. De wijk is ruim opgezet; de bebouwingsdichtheid bedraagt 25 tot 30 woningen per hectare.

“Bij de Amerikaanse wijk stel ik mij het beeld van die Amerikaanse krantenjongen voor die fietsend door de lanen zijn dagbladen op de gazons werpt” verkneutert stedenbouwkundige Felix Claus van Claus & Kaan Architecten uit Amsterdam zich.

De Amerikaanse wijk telt overwegend koopwoningen (204 huizen) met koopprijzen vanaf 185.000 euro. Er zijn andere achttien vrije kavels te vergeven in grootte variërend van 300 tot 800 vierkante meter.

Het stratenplan van de wijk oogt strak; een grid van brede lanen en straten, zo�n 11 meter van stoep tot stoep. Naast de brede straten en ruime gazons krijgt de woonconsument een grote keuzevrijheid bij de aan- en uitbouw in de vorm van erkers, dakkapellen, serres en veranda�s. Hierdoor moet een gevarieerd Amerikaans �kappenlandschap� ontstaan.

De toepassing van gazonstroken langs de stoepen voor de woningen en groenblijvende hagen als erfafscheidingen getuigen van de Amerikaanse �way of life�. Alle vrijstaande woningen en twee onder een kap-woningen worden daarnaast voorzien van een garage. Overigens zal ook de toegangsweg naar de wijk worden omzoomd met een 8 meter brede gazonstrook.

De nieuwbouw is een gezamenlijke ontwikkeling van Heijmans, Rabo Vastgoed en Portaal. De bouw begint dit najaar, zo luidt de verwachting.

Reageer op dit artikel