nieuws

Zeeland werkt aan attractievere havens

bouwbreed Premium

breskens – Breskens wil de relatie tussen de jachthaven, vissershaven en handelshaven versterken. Daarnaast moet ook de bereikbaarheid tussen de havens onderling en die van het havengebied met het centrum beter. De plannen maken deel uit van een ontwikkelingsvisie, MAYA 2 (Marine Yachting) genaamd. Uiteindelijk moet tussen de verschillende havens en het centrum een aantrekkelijke 800 […]

breskens – Breskens wil de relatie tussen de jachthaven, vissershaven en handelshaven versterken. Daarnaast moet ook de bereikbaarheid tussen de havens onderling en die van het havengebied met het centrum beter. De plannen maken deel uit van een ontwikkelingsvisie, MAYA 2 (Marine Yachting) genaamd.

Uiteindelijk moet tussen de verschillende havens en het centrum een aantrekkelijke 800 meter lange wandelroute komen. Daarvoor zal het openbaar gebied drastisch op de schop moeten. Naast het aanbrengen van nieuwe afmeervoorzieningen komen er onder andere zichtpunten en interactieve elementen die uiteindelijk uitkomen op een waterplein in het centrum. Ook Zierikzee en Sint Annaland willen de toeristisch-recreatieve functie van hun havens versterken. Zeeland kan daarvoor rekenen op 2 miljoen euro Europese subsidie.

Reageer op dit artikel