nieuws

Trailerbeheer Groeneveld vergt beperkte investeringen

bouwbreed

gorinchem – Go Fleetcontrol van Groeneveld Informatie Technologie beheert langs elektronische weg trailers. De leverancier uit Gorinchem noemt het systeem ook interessant voor kleinere en middelgrote bedrijven. De investeringen blijven relatief gezien beperkt en zijn gebonden aan de voertuigen. Go Fleetcontrol vergt geen specifieke Ict-kennis.

Voor het beheer wordt elke trailer voorzien van een communicatietoestel. Dat stuurt gegevens over het voertuig en de lading naar een centrale computer met een webserver. De gebruiker kan vanaf elke locatie met een standaard-pc die op het internet is aangesloten inloggen op de website van Go Fleetcontrol. Een persoonlijke code geeft toegang tot de gegevens van de eigen vloot.

Standaard is het communicatietoestel uitgerust met GPS-positiebepaling. Die geeft inzicht in de positie van de trailer, de gereden route en de afgelegde kilometers. Afhankelijk van de instellingen informeert de website onder meer ook over het aan- en afkoppelen en de toestand van de belading. De instellingen zijn op afstand te wijzigen. Go Fleetcontrol meldt onverwachte gebeurtenissen via een sms-bericht of een email. De instellingen bepalen waar welk bericht heen gaat.

De investering blijft beperkt tot de kosten van het communicatietoestel met eigen stroomvoorziening. Daar komen dan nog de kosten bij voor de sensoren die bijvoorbeeld de lading bewaken. Voor het gebruik en het onderhoud van de programmatuur biedt Groeneveld een abonnement aan.

Het eveneens nieuwe systeem TopIQ registreert gegevens over de bestuurder en de rit, de plaats en de route van het voertuig, stuurt transportorders door en communiceert via GSM-data of Mobitex. Als optie kan er een luidsprekende telefoon aan worden gekoppeld en een Webraska navigatiesysteem.

Het systeem is te combineren met verschillende randapparaten en diensten en kan naast oudere boordcomputers worden gebruikt. De programmatuur kan op afstand worden aangepast. TopIQ volgt Groenevelds boordcomputer GreenLog op.

Groeneveld Transport Efficiency zet wereldwijd een toenemend aantal automatische vetsmeersystemen af. De variant Twin 2 lijkt volgens de leverancier uit Gorinchem de standaard vetsmering te worden voor bouwmachines en ander materieel dat niet op gebaande wegen rijdt. Fabrikanten als Bell, Caterpillar, CNH, JCB, Liebherr, Moxy en Volvo leveren Twin deels als standaarduitrusting af-fabriek.

Reageer op dit artikel