nieuws

Schoolgebouwen op de grens van Hengelo en Borne

bouwbreed Premium

hengelo – De colleges van B en W van Hengelo en Borne en de leiding van het Carmel-college hebben groen licht gegeven voor de nieuwbouw van de scholengemeenschappen De Grundel en Twickel. Bijzonder is dat één deel van de nieuwbouw op Borns grondgebied ligt en het andere deel in Hengelo. De exploitatiekosten vergen circa 4,2 miljoen euro.

De basisvorming, vmbo en havo/ vwo van beide scholengemeenschappen wordt geconcentreerd op de grens van Hengelo en Borne. De vestigingen liggen nu nog verspreid over beide gemeenten. Dit najaar gaan de scholengemeenschappen fuseren. Op loopafstand worden drie onderwijspaviljoens ontwikkeld die 3000 studenten onderdak bieden.

Het bebouwd oppervlak van de paviljoens behelst 11.000 vierkante meter. De onderwijsgebouwen liggen tussen de in ontwikkeling zijnde nieuwbouwwijk Bornsche Maten in Borne waar over enkele jaren 2700 woningen verrijzen, de Hengelose Vinex-wijk Vossenbelt en de A1. In het noordelijk deel van het plangebied is een nog onbekend aantal woningen gepland. De ontwikkeling begint pas na 2010. In het zuidelijk deel worden sportvelden aangelegd.

Het plangebied neemt 96.000 vierkante meter in beslag. De bouw van de onderwijspaviljoens en de aanleg van de sportvelden wordt gefaseerd uitgevoerd. Het streven is om de onderwijsgebouwen, de woningen en de sportvelden in 2010 op te leveren. Een projectontwikkelaar, aannemer en architect zijn nog onbekend.

Reageer op dit artikel