nieuws

Rotterdam draagt bij aan renovatie Kuip

bouwbreed

rotterdam – De Olympiazijde van het stadion van Feyenoord in Rotterdam wordt komende zomer gerenoveerd. De gemeente wil zich garant stellen voor de kosten daarvan, 6 miljoen euro. Burgemeester en wethouders hebben daarover een principebesluit genomen. De gemeenteraad moet het besluit nog goedkeuren, naar verwachting gebeurt dit op 5 februari. De eigenaar van De Kuip, […]

rotterdam – De Olympiazijde van het stadion van Feyenoord in Rotterdam wordt komende zomer gerenoveerd. De gemeente wil zich garant stellen voor de kosten daarvan, 6 miljoen euro.

Burgemeester en wethouders hebben daarover een principebesluit genomen. De gemeenteraad moet het besluit nog goedkeuren, naar verwachting gebeurt dit op 5 februari. De eigenaar van De Kuip, Stadion Feijenoord NV, gaat het bedrag bij enkele grote banken lenen.

Bij de ingrijpende renovatie van De Kuip in 1994 is de Olympiazijde wegens gebrek aan geld niet opgeknapt. Volgens het college zijn uitstraling en inrichting van het deel dat grenst aan het spoor, niet meer van deze tijd. Evenmin voldoet deze zijde aan bouwtechnische en brandveiligheidsnormen. Daardoor zou de Europese voetbalbond UEFA het stadion kunnen passeren bij het toewijzen van belangrijke internationale wedstrijden.

De renovatie betreft alle inpandige ruimten onder de tribunes, waarbij de nadruk zal liggen op de horecavoorzieningen. Verder worden zowel gevel als installaties vernieuwd.

Reageer op dit artikel