nieuws

Oplosmiddelen in verf verder aan banden

bouwbreed Premium

den haag – Het gebruik van verf met een hoog gehalte vluchtige oplosmiddelen door de timmerindustrie en aannemers is vanaf 1 maart verboden. Dit heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekendgemaakt. Het verbod wordt opgenomen in de Arbeidsomstandighedenregeling. Het gaat om verf die wordt gebruikt voor het aanbrengen van de eerste deklaag, het […]

den haag – Het gebruik van verf met een hoog gehalte vluchtige oplosmiddelen door de timmerindustrie en aannemers is vanaf 1 maart verboden. Dit heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekendgemaakt. Het verbod wordt opgenomen in de Arbeidsomstandighedenregeling.

Het gaat om verf die wordt gebruikt voor het aanbrengen van de eerste deklaag, het zogeheten coaten. In het vervolg moeten hiervoor producten op waterbasis of met minder oplosmiddelen worden gebruikt. Het maximum ligt op 150 gram per liter.

Blootstelling aan vluchtige oplosmiddelen kan de ziekte organisch psycho syndroom (OPS) veroorzaken, een ernstige, vaak onherstelbare aandoening aan het zenuwstelsel.

De timmerindustrie telt zo�n 650 bedrijven. Voorts zijn er ongeveer vijfhonderd aannemingsbedrijven die geveltimmerwerk verrichten.

Reageer op dit artikel