nieuws

Meting exacte plaats leidingen Waalbodem

bouwbreed Premium

bunnik – Ingenieursbureau GeoCom is bezig met het uitvoeren van kalibratiemetingen voor hun nieuwe meetschip Sensor. Het schip gaat kabels en leidingen in de bodem van de Waal tussen Tolkamer en Herwijnen in kaart brengen. Eind vorig jaar kreeg het ingenieursbureau van Rijkswaterstaat de opdracht daartoe. Het ex-politievaartuig uit Oost-Duitsland wordt na een verbouwing voor […]

bunnik – Ingenieursbureau GeoCom is bezig met het uitvoeren van kalibratiemetingen voor hun nieuwe meetschip Sensor. Het schip gaat kabels en leidingen in de bodem van de Waal tussen Tolkamer en Herwijnen in kaart brengen. Eind vorig jaar kreeg het ingenieursbureau van Rijkswaterstaat de opdracht daartoe.

Het ex-politievaartuig uit Oost-Duitsland wordt na een verbouwing voor de eerste keer ingezet. Het is helemaal opgeknapt en voorzien van de noodzakelijke apparatuur om dienst te doen als surveyschip.

Het gaat onder andere om seismische apparatuur, een magnetometer en een multibeam echolood. Met behulp van geavanceerde sateliettechnologie zijn posities van voorwerpen in de waterbodem tot op de centimeter nauwkeurig te bepalen. Rijkswaterstaat eist voor de leidingen een nauwkeurigheid van 50 centimeter horizontaal en 20 centimeter verticaal.

Reageer op dit artikel