nieuws

Martinuskerk Weert kan gerestaureerd

bouwbreed

maastricht/weert – De Rijksdienst voor de Monumentenzorg heeft 300.000 euro ter beschikking gesteld voor het restaureren van de gewelfschilderingen in de dekenale Sint Martinuskerk in Weert. Dat meldt de provincie Limburg. In totaal gaat het restaureren van de kerk zo�n 1,4 miljoen euro kosten. De Stichting Martinus Monument staat garant voor het restaureren van de […]

maastricht/weert – De Rijksdienst voor de Monumentenzorg heeft 300.000 euro ter beschikking gesteld voor het restaureren van de gewelfschilderingen in de dekenale Sint Martinuskerk in Weert. Dat meldt de provincie Limburg.

In totaal gaat het restaureren van de kerk zo�n 1,4 miljoen euro kosten. De Stichting Martinus Monument staat garant voor het restaureren van de toren.

De toezegging van het Rijk komt na een gesprek met de Limburgse gedeputeerde Odile Wolfs (PvdA), die in december de Martinuskerk als voorbeeld gaf van de problemen in Limburg met monumenten die dreigen in verval te raken. De staatssecretaris erkende daarbij het probleem maar bood geen uitzicht op extra budgetten. Hierbij moet rekening worden gehouden met een actueel tekort van 300 miljoen euro voor monumentenzorg op landelijk niveau. De tekorten ontstaan door de bezuinigingen van het Rijk.

Reageer op dit artikel