nieuws

Liftfabrikanten verdacht van kartel

bouwbreed Premium

brussel – De Europese Commissie verdenkt fabrikanten van liften en roltrappen van oneerlijke concurrentie. Woensdag zijn door de antikartelafdeling invallen gedaan bij meerdere bedrijven uit de sector. Dat heeft de Europese Commissie gisteren bekendgemaakt. Bij welke ondernemingen en in welke landen de invallen hebben plaatsgevonden, wil de woordvoerder van de commissie niet zeggen. ThyssenKrupp uit […]

brussel – De Europese Commissie verdenkt fabrikanten van liften en roltrappen van oneerlijke concurrentie. Woensdag zijn door de antikartelafdeling invallen gedaan bij meerdere bedrijven uit de sector.

Dat heeft de Europese Commissie gisteren bekendgemaakt. Bij welke ondernemingen en in welke landen de invallen hebben plaatsgevonden, wil de woordvoerder van de commissie niet zeggen. ThyssenKrupp uit Duitsland en Schindler uit Zwitserland hebben inmiddels zelf gemeld dat bij hun vestigingen huiszoekingen zijn verricht. De bedrijven ontkennen de aantijgingen.

De Europese Commissie denkt dat de bedrijven de markt onderling hebben verdeeld. Bij onderhoudscontracten zou bovendien de open concurrentie zijn beperkt. De Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, heeft de bevoegdheid boetes op te leggen als de sector inderdaad onderling verboden afspraken heeft gemaakt.

Reageer op dit artikel