nieuws

Keukenhofmolen rijksmonument

bouwbreed

LISSE – De molen van de Keukenhof wordt waarschijnlijk rijksmonument. De Rijksdienst voor de Monumentenzorg wil de molen op de monumentenlijst zetten. B en W van Lisse moet er nog een beslissing over nemen. De molen werd in 1957 geschonken door de Holland Amerika Lijn. Hij is opgebouwd uit onderdelen van de Rozenburgerpoldermolen (1892). De […]

LISSE – De molen van de Keukenhof wordt waarschijnlijk rijksmonument. De Rijksdienst voor de Monumentenzorg wil de molen op de monumentenlijst zetten. B en W van Lisse moet er nog een beslissing over nemen.

De molen werd in 1957 geschonken door de Holland Amerika Lijn. Hij is opgebouwd uit onderdelen van de Rozenburgerpoldermolen (1892). De rijksdienst hecht vooral belang aan de bouwtechnisch historische waarde van de molen. De houten bovenachtkant, het kruiwerk en de kap zijn representatief voor de Groningse molenhoutbouw uit het eind van de 19de eeuw.

Reageer op dit artikel