nieuws

Kantoorpand eerste aanzet bouw stadsdeel Schieveste

bouwbreed

rotterdam – De bouw van een kantoorpand is de eerste concrete stap naar het nieuwe stadsdeel Schieveste dat nabij NS-station Schiedam Centrum van de grond moet komen. “Een teken van vertrouwen in deze locatie”, aldus de Schiedamse burgemeester Scheeres.

Burgfonds BV uit Zaltbommel heeft als eerste een overeenkomst gesloten met de Gemeente Schiedam. De projectontwikkelaar begint medio dit jaar met de bouw van een kantoorpand met commerciële functies aan het nieuwe plein aan de noordzijde van het station. Daardoor krijgt het plein twee voorkanten.

De eerste nieuwbouw in Schieveste voorziet in circa 7500 vierkante meter verdeeld over zeven bouwlagen. Van den Oever Zaaijer en Partners Architecten werkte in overleg met stedenbouwkundig supervisor Bram van Hengel aan het ontwerp. Burgfonds ontwikkelt het pand voor eigen risico. Burgemeester Scheeres van Schiedam spreekt van “een doorbraak. Dat is in deze tijd best uniek. Schieveste heeft een aantal pluspunten waaronder een goede bereikbaarheid.”

Schieveste ligt op een van de best bereikbare plekken; direct aan de ruit van Rotterdam en ontsloten door alle openbaarvervoersmodaliteiten zoals trein, metro, bus en, op korte termijn, ook TramPlus. Daarbij komt dat de provincie een verklaring van geen bezwaar heeft afgegeven voor de bouw van 30.000 vierkante meter. Daardoor kan binnen vijf maanden een bouwvergunning worden afgegeven, mits aan alle voorwaarden is voldaan.

Reageer op dit artikel